Verstopping in de badkamer

In de badkamer komen diverse leidingen samen. Onder andere de douche, het toilet en een wasbak vormen het sanitair, maar deze elementen zijn ook zeer gevoelig voor een verstopping. Goed onderhoud is erg belangrijk, maar desondanks kunnen zich problemen voordoen in de afvoer vanuit de badkamer naar de riolering. Loopt het water van de douche niet meer goed weg of blijft er opvallend veel water in het toilet staan? Los een verstopping in de badkamer snel op, voordat het zorgt voor schade. Eén van de mogelijke gevolgen van een verstopping in de badkamer is bijvoorbeeld lekkage en dat treft ook andere delen van uw woning. Wilt u de badkamer ontstoppen in Almere? Dan staan wij voor u klaar!

Hoe ontstaat een verstopping?

Een verstopping moet u zien als een blokkade van de gebruikelijke afvoer. Deze blokkade heeft vaak meerdere oorzaken; het gaat doorgaans over een ophoping van vettigheid, chemicaliën, haren en meer overtollige resten die achterblijven aan de binnenzijde van een afvoer. Naar verloop van tijd kunnen de leidingen dichtslibben en dan ontstaat deze ‘blokkade’. Het water wordt niet meer zoals gebruikelijk afgevoerd en blijft vaak achter rondom het putje. Dit leidt ertoe dat u soms tot uw enkels in het water staat tijdens het douchen, of dat de wc bijna tot de rand vol blijft staan na het doorspoelen. Om verdere vochtschade te voorkomen is het daarom verstandig de blokkade van de afvoer te verhelpen.

Zelf de badkamer ontstoppen

Voor het ontstoppen van de badkamer of onderdelen van de badkamer bent u niet altijd afhankelijk van een vakman; veelal zijn kleine verstoppingen zelf te verhelpen. Hiervoor gebruikt u bijvoorbeeld een plopper bij het toilet of de doucheputje, of gebruikt een trekveer bij de afvoer van uw wastafel. Met name verstoppingen die zich vlak onder het oppervlak schuilhouden zijn zo snel en doeltreffend te verhelpen. Mocht het probleem zich dieper in het leidingwerk bevinden, dan is het noodzakelijk een rioolexpert in te schakelen.

Wij helpen u bij een verstopping in Almere

Verstoppingen in uw badkamer kunnen zeer divers van aard zijn. Heeft u te maken met een blokkade van de afvoer en is het niet mogelijk dit zelf te herstellen? Bij het verhelpen van diverse soorten verstoppingen in de badkamer schakelt u in Almere de hulp in van Twentyfourseven service. Wij zorgen voor een effectieve oplossing, waarmee de afvoer weer als gewenst functioneert.