Gootsteen ontstoppen in Almere

Loopt het water niet meer weg uit uw gootsteen of hoort u een borrelend geluid bij het wegspoelen van het water? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met een verstopping in de afvoer. De gootsteen en keukenafvoer worden meerdere keren per dag gebruikt, zoals bij het afspoelen van borden of wassen van de handen. Omdat steeds vaker de vaatwasser direct is aangesloten op de afvoer van de gootsteen, vormt deze afvoer een belangrijk onderdeel van uw woning. Mocht er zich een verstopping voordoen, dan stroomt het water niet meer goed weg en tegelijkertijd bestaat de kans op een lekkage of overstroming van de afvoer. Omdat een verstopping al erg genoeg is, is het daarom verstandig de ‘blokkade’ van de afvoer direct te verhelpen.

Hoe herkent u een gootsteen verstopping?

De gootsteen gebruiken we in principe dagelijks en vrijwel altijd loopt het water direct weg richting het riool. Wanneer dit niet het geval is, zult u dit vrij snel merken. Een verstopping wordt over het algemeen voorafgegaan aan enkele duidelijke signalen. Komt één van volgende signalen u bekend voor, dan is het tijd om zelf actie te ondernemen:

  • Het water blijft staan in de gootsteen of vaatwasser
  • Een borrelend geluid vanuit de afvoer bij het wegspoelen van water
  • Er komen belletjes uit de gootzeef bij het wegspoelen van water

Een gootsteen ontstoppen kan op diverse manieren; wellicht kan u zelf de blokkade van de afvoer al verhelpen. Gebruik een plopper of trekveer om de bron van de verstopping te benaderen én deze te verhelpen. Ook kan u de afvoer reinigen door een bakje soda gemengd met heet water door de afvoer te spoelen. Zit de blokkade dieper dan u kan bereiken of is deze hardnekkiger dan verwacht? Maak dan gebruik van de professionele ontstoppingsservice van Twentyfourseven service in Almere.

Vakkundig de gootsteen ontstoppen

Voorkom waterschade als gevolg van een verstopping in de keukenafvoer en gootsteen; schakel ons direct in voor vakkundige service. Wij achterhalen de plek van de verstopping en zorgen direct voor een optimaal herstel van uw afvoer. Zo loopt alles weer zoals u mag verwachten. Schakel Twentyfourseven service in voor een gootsteen verstopping in Almere!